Este intrebarea clasica pe care ne-o punem in momentul in care suntem deranjati de vecini sau deranjam vecinii. Raspunsul dat de orice "mester" este cat se poate de simplu: "puneti niste vata minerala si un gips carton si ati rezolvat problema". TOTAL GRESIT!

Vata minerala sau vata bazaltica sunt doar antirezonatori. Aceste materiale fiind montate in spatele unui perete de gips carton ajuta ca sunetul sa nu se mai amplifice in incinta formata dintre peretele existent si gips carton si ajuta sa nu se piarda energia termica. Dar gradul de izolatie fonica pe care il ofera de 3-5 dB este insesizabil. Deci faceti degeaba santier in casa!

Pentru a reusi sa faceti o izolatie fonica profesionala aveti nevoie de un material fonoabsorbant cu densitate medie si o membrana fonoizolanta cu densitate foarte mare. Fiecare material actioneaza diferit in functie de grosime si densitate.

Indicat ar fi sa comunicati specialistilor nostri ce tip de zgomote va deranjeaza si care ar fi intensitatea acestora pentru a va putea face o solutie personalizata. In anumite situatii este necesara o masuratoare la locatia dvs.

O solutie care da rezultate de peste 10 ani si se foloseste cu succes in Romania este formata cu placi Quash Details de 4 cm, membrana Blocktec 70 adezivata si gips carton. Uneori placile Quash Details pot fi inlocuite cu placi HD Foam Plus (dar mare atentie! - depinde de tipul de zgomot!).